Projecte de millora i modernització del Parc Industrial Riodel. 2022

L'Ajuntament de Mutxamel, conscient de la importància dels polígons industrials com a enclavaments estratègics per a l'atracció d'empreses i generació d'ocupació, ha impulsat la realització de quatre actuacions que configuren el projecte de millora i modernització del Parc Industrial Riodel, executades l'any 2022. Este projecte va ser enviat per l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Mutxamel a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a concórrer a la convocatòria d’ajudes per a projectes d'inversió per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics amb càrrec al pressupost de l'exercici 2022. L'IVACE ha concedit una subvenció a l'Ajuntament de Mutxamel per import de 133.457,24 € per a finançar-les.

El projecte de millora i modernització del Parc industrial Riodel 2022 comporta l'execució de quatre actuacions, amb la finalitat de:

 • Donar coherència i unitat al conjunt del polígon industrial sota unes característiques similars en vials perimetrals principals i rotondes d'accés, així com en les vies principals de la població, per a dirigir el pas del trànsit i d'individus objectius cap a la zona del Parc Industrial Riodel.
 • Promocionar el Parc Industrial Riodel i el conjunt d'empreses que allotja i atraure noves empreses al municipi que amplien l'oferta laboral d'este.
 • Augmentar la seguretat del Parc Industrial Riodel.
 • Millorar i regenerar zones verdes que hi ha al Parc Industrial.

Estes quatre actuacions han sigut:

1. Vigilància

Vigilància a través de circuit tancat de televisió (CCTV), connectat a la Policia Local de Mutxamel.

Que permet obtenir informació sobre l'entrada i eixida de vehicles de la zona industrial de Riodel, que proporcione coneixements en temps real sobre els fluxos de trànsit, aforaments, horaris i possibles punts més conflictius, pel que fa tant a la possible sinistralitat com a l'ús adequat de les vies de circulació.

S'han instal·lat 8 càmeres en 5 punts estratègics del Parc Industrial Riodel, amb l'objectiu de captar tots els vehicles que utilitzen els accessos al Parc Industrial Riodel, així com la vigilància de les principals vies de circulació:

 • 2 unitats de càmeres Ptz: Càmeres de context amb zoom i 360° d'orientació controlada des de la central de Policia Local de Mutxamel.
 • 3 unitats de càmera de digitalització (lectura) de matrícules.
 • 3 unitats de càmera de context o ambient.

Estes càmeres s'han instal·lat en les rotondes d'accés al Parc Industrial Riodel des de la CV-800 i en les rotondes d'intersecció entre carrers situats a l'interior del Parc Industrial Riodel.

2. Millora de zones verdes

Millora de zones verdes i implantació d’estes sobre el viari de zones / recorreguts biosaludables. Regeneració paisatgística i ambiental del Parc Industrial Riodel.

L'actuació per a la regeneració paisatgística i ambiental del Parc Industrial Riodel s'ha centrat en la intervenció de:

 1. Els cinc trams que constituïxen la mitjana central.
 2. Les tres glorietes de menor grandària posicionades “en línia” amb la mitjana central.
 3. La zona verda que es troba més al nord formada per dos parterres de grava d'uns 3.820m².

3. Eina web

Creació d'una eina web amb informació del Parc Industrial Riodel accessible des d'internet i independent de la web de l'Ajuntament. Dissenyada de manera còmoda i accessible, que inclourà informació general del Parc Industrial Riodel tal com: descripció, ubicació, pla del polígon, comunicació del polígon amb les principals xarxes de distribució, accessibilitat, serveis… I un directori amb totes les empreses que hi ha en el Polígon, amb la finalitat de facilitar l'accés a la ciutadania, que les empreses compten amb major visibilitat i contribuir a l'atracció de noves empreses al municipi.

Una plataforma virtual que pretén posar en valor i donar visibilitat al Parc Industrial Riodel, a les empreses que hi ha i ajudar a l'atracció de noves empreses, de manera que augmente el percentatge d'ocupació del polígon…

https://pindustrialriodel.mutxamel.org/va/

4. Senyalització del Parc Industrial Riodel i Identificació de carrers

Senyalització i/o identificació de carrers. Senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit. Directori d'empreses i serveis.

Amb esta actuació, es dona solució al problema de la falta de senyalització del Parc Industrial Riodel, mitjançant la instal·lació i millora de la senyalística viària del Parc Industrial Riodel, amb característiques similars en els vials i rotondes d'accés per a dirigir el trànsit i les persones cap al Parc, aconseguir un augment de l'activitat i la implementació de noves empreses.

Les instal·lacions realitzades han sigut les següents:

 • 1 Monòlit identificador principal 120x80x800 cm. Col·locat en l'accés al Parc Industrial Riodel (que es distingix a llarga distància des de la CV-800).
 • 1 Directori General d'empreses del Parc Industrial Riodel amb pla d'ubicació, de 400x300 cm. Col·locat en vial principal de distribució de parcel·les, després de la rotonda principal Amb l'objectiu d'informar sobre les empreses allotjades en el Parc Industrial Riodel i la seua ubicació.
 • 31 Pals indicadors de carrers, formats per pals d'alumini de 80 mm de diàmetre retolació a doble cara en vinil per a exterior. Instal·lats en els diferents carrers del polígon. Amb l'objectiu d'informar i dirigir el trànsit.
 • 3 Safates o Fletxes direccionals de 145x35 cm amb el nom del parc i indicatius direccionals. Tres unitats, col·locades en CV-800, amb l'objectiu de dirigir fàcilment al trànsit cap a la localització del Parc Industrial Riodel
 • 1 Monòlit identificador direccional, de dimensions 100 x 20 x 200 cms, amb l'objectiu de destacar i dirigir fàcilment cap a la localització del Parc Industrial Riodel.